Pizza s tuňákem a cibulí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl sůl 1 ks cibule 1 ks cibule bazalka 1 ks mozzarella 280 g hladká mouka 180 ml vlažná voda 1 lžička sušené droždí 2 konzervy tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 1 konzerva konzervová rajčata
Postup Pizza s tuňákem a cibulí
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí a mícháme, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujeme mouku a sůl. Věnujeme se hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžeme těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat
Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, bazalku a trochu podlijeme vodou. Necháme na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndáme bazalku a podle chuti dosolíme
Předehřejeme troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budeme péct. Rozdělíme těsto na dva díly a dlaní vytvarujeme pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneseme na pizzu a zhruba 1 cm necháme na okraj. Naaranžujeme cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka Vasco da Gama. Pečeme 5 minut. Mezitím nakrájíme mozzarellu na plátky. Klademe na pizzu a necháme ještě na 5 minut péct
Pizzu s tuňákem a cibulí ihned podáváme na stůl k jídlu.