Domácí italské těstoviny recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Domácí italské těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku vysypeme do mísy (případně na vál) a uděláme do ní důlek. Ušleháme vejce s olejem a špetkou soli a nalijeme do důlku. Vypracujeme hladké těsto, položíme na talířek, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme odpočinout 30 minut
Těsto rozdělíme na 2 části kvůli lepší manipulaci. Na pomoučněném válu vyválíme z každé části velmi tenkou placku. Placky necháme asi 1 hodinu schnout na válu. Popřípadě můžeme těsto pověsit polovinou přes hranu stolu či linky, aby lépe a rychleji uschlo
Placky nakrájíme na úzké proužky a vaříme 12 - 14 minut jako běžné těstoviny
Domácí italské těstoviny podáváme podle chuti k různým omáčkám.