Domácí italské těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžička olivový olej
400 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku vysypeme do mísy (případně na vál) a uděláme do ní důlek. Ušleháme vejce s olejem a špetkou soli a nalijeme do důlku. Vypracujeme hladké těsto, položíme na talířek, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme odpočinout 30 minut

  2. Těsto rozdělíme na 2 části kvůli lepší manipulaci. Na pomoučněném válu vyválíme z každé části velmi tenkou placku. Placky necháme asi 1 hodinu schnout na válu. Popřípadě můžeme těsto pověsit polovinou přes hranu stolu či linky, aby lépe a rychleji uschlo

  3. Placky nakrájíme na úzké proužky a vaříme 12 - 14 minut jako běžné těstoviny

  4. Domácí italské těstoviny podáváme podle chuti k různým omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!