Špagety s tuňákovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 25 g máslo 1 hrnek petrželka 450 g špagety pečivo pepř 1 hrnek olivový olej 200 g zakysaná smetana černé olivy 60 g ančovičky z konzervy 200 g tuňák z konzervy
Postup Špagety s tuňákovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z okapaného tuňáka odstraníme případné kosti a maso vložíme do mixéru. Přidáme okapané ančovičky, 225 ml olivového oleje a nakrájenou petrželku a vše společně rozmixujeme na jemnou kaši
K rozmixovaným rybám přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a ještě chvíli mixujeme, až vznikne hladká omáčka
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě se zbylým olivovým olejem tak, aby byly dostatečně měkké, zároveň však ještě pevné
Těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce a mírně zahříváme. Přidáme máslo a dobře zamícháme. Potom na těstoviny nalijeme omáčku z tuňáka a rychle je pomocí 2 vidliček obracíme, aby se obalily omáčkou
Hrnec odstavíme, špagety rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme olivami a petrželkou a podáváme s teplým, křupavým pečivem
OBMĚNA
Zkuste přidat do omáčky 1-2 stroužky česneku a nahradit polovinu petrželky
nadrobno nakrájenou čerstvou bazalkou. Na ozdobu můžete místo černých
Oliv použít kapary
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny