Špagety s tuňákem, rajčaty a rukolou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 lžic voda
20 g kapary
chilli paprička
400 g špagety
1 svazeček rukola
olivový olej
300 g tuňák v olivovém oleji
40 g černé olivy
0,5 ks bílá cibule
300 g loupaná krájená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu očistíme, překrájíme a promícháme s olivovým olejem. Tuňáka vybereme a promačkáme vidličkou. Olej z tuňáka vlijeme do hlubší pánve. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a olivy nakrájíme na slabá kolečka. Špagety uvaříme na skus se lžící oleje, aby se neslepily

  2. Do pánve s olejem přidáme ještě lžíci olivového oleje a osmažíme cibuli. Přidáme tuňáka a po chvíli kapary s olivami, rukolu a rajčaty. Dále přidáme vodu, sůl, cukr a podle chuti pálivou papričku. Omáčku provaříme asi na 10 minut

  3. Na talíře rozdělíme špagety, které přelijeme tuňákovou omáčkou

  4. Špagety s tuňákem, rajčaty a rukolou podáváme ihned k obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!