Špagety s tuňákem, rajčaty a rukolou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 lžic voda 20 g kapary chilli paprička 400 g špagety 1 svazeček rukola olivový olej 300 g tuňák v olivovém oleji 40 g černé olivy 0,5 ks bílá cibule 300 g loupaná krájená rajčata
Postup Špagety s tuňákem, rajčaty a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Rukolu očistíme, překrájíme a promícháme s olivovým olejem. Tuňáka vybereme a promačkáme vidličkou. Olej z tuňáka vlijeme do hlubší pánve. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a olivy nakrájíme na slabá kolečka. Špagety uvaříme na skus se lžící oleje, aby se neslepily
Do pánve s olejem přidáme ještě lžíci olivového oleje a osmažíme cibuli. Přidáme tuňáka a po chvíli kapary s olivami, rukolu a rajčaty. Dále přidáme vodu, sůl, cukr a podle chuti pálivou papričku. Omáčku provaříme asi na 10 minut
Na talíře rozdělíme špagety, které přelijeme tuňákovou omáčkou
Špagety s tuňákem, rajčaty a rukolou podáváme ihned k obědu.