Domácí jahodová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

500 g jahody
125 g cukr krupice
1 lžička kyselina citronová
3 - 4 g agar

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce

  2. Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce

  3. Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr

  4. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme

  5. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru

  6. Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme

  7. Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!