Domácí jahodová marmeláda recept
Apetit Recepty moučníkyPostup Domácí jahodová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce
Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce
Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr
Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme
Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru
Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme
Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.