Bábovka s hruškou a kakaem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 80 g máslo 1 lžíce kakao 200 ml mléko 250 g cukr krupice 4 kostky čokoláda na vaření 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 3 ks zralá hruška
Postup Bábovka s hruškou a kakaem
Postup přípravy receptu
-
Větší zralé hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosejeme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Do mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné vychladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky
Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku s hruškou a kakaem pečeme (dle trouby) při 170 °C asi 60 minut
Bábovku s hruškou a kakaem vyklopíme a pocukrujeme. Podáváme nakrájenou na dílky.