Bramborákové roládky se zelím a uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 100 g slanina 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks paprika 750 g brambory majoránka 1 ks cibule kmín 1 ks rajče hladká mouka olej na smažení 1 balíček kysané zelí 250 g uzená krkovička
Postup Bramborákové roládky se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme oloupaný a rozetřený česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a podle potřeby i hladkou mouku. Ze všech přísad vypracujeme v míse těsto a na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky velké asi jako palačinky. Usmažené bramboráky uchováme v teple
Kysané zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na kostičky, slaninu nakrájíme. Cibuli společně se slaninou osmažíme, přimícháme k zelí a asi 5 minut společně povaříme. Podle chuti můžeme trochu osladit
Každý bramborák potřeme zelnou směsí, položíme na něj plátek uzeného masa a zabalíme do rolády
Při podávání bramborových roládek s kysaným zelím a uzeným masem zdobíme talíř omytou a nakrájenou zeleninou.