Jehněčí kotletky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl vývar 1 lžíce med 1 lžička plnotučná hořčice 1 lžíce bílý vinný ocet mletý černý pepř 4 - 5 snítek čerstvá máta 800 g kotletka z jehněčího hřbetu
Postup Jehněčí kotletky
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí hřbet očistíme a nasekáme na malé kotletky. Lístky máty jemně nasekáme a promícháme s medem, hořčicí, vinným octem a olejem. Kotletky osolíme, opepříme, promícháme a promneme s marinádou. Jehněčí kotletky odložíme do chladu alespoň na 2 hodiny
Naložené maso i s marinádou přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a při 180°C upečeme jehněčí kotletky doměkka
Upečené jehněcí kotletky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme se špenátem a smaženými bramborovými kroketami.