Pečený zelený chřest recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

40 g máslo
citron
1 svazek zelený chřest
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Chřest omyjeme a podle potřeby odřízneme zaschlé a zdřevnatělé konce. Škrabkou na zeleninu oloupejte spodní třetinu stonků od hlavičky směrem dolů. V případě opravdu čerstvého a mladého chřestu je to potřeba jen malinko

  2. Chřest uložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme hrubou bylinkovou solí, zakapeme citronem, poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Chřest pečeme asi 15 -

  3. 20 minut, trochu změkne, ale zůstane na skus

  4. Pečený zelený chřest podáváme jako zeleninovou přílohu či chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!