Pekingská panenka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce med pepř 1 lžíce olivový olej olivový olej mletá paprika 600 g vepřová panenka 1 lžíce ostrý kečup 1 lžička mleté chilli koření čínské koření 3 lžíce švestková omáčka
Postup Pekingská panenka
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku zbavíme přebytečného tuku. Uprostřed lehce nařízneme, okořeníme solí, pepřem, čínským kořením a paprikou. Do naříznuté části i všude okolo naneseme na plátky nakrájený česnek - 2-3 stroužky. Polijeme trochou olivového oleje a dáme do trouby zprudka opéct. Po cca 15-20 minutách prudkého žáru troubu vypneme a maso necháme ve vypnuté troubě dodělat
Mezitím, co se nám dodělává maso, si připravíme pikantní zálivku. V menším kastrolku smícháme 3 lžíce švestkové omáčky, 2 lžíce medu, lžičku chilli koření, lžíci olivového oleje a lžíci ostřejšího kečupu. Promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu a vypneme
Maso vyjmeme po dalších cca 10-15 minutách z trouby a necháme 5 minut ležet. Pak můžeme panenku nakrájet, servírovat na talíř se zeleninovou rýží a polít zálivkou.