Zelný salát s karotkou a řeřichou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
3 - 4 ks karotka
2 - 3 lžíce jablečný ocet
2 lžíce slunečnicový olej
1/2 hlávky bílé zelí
2 - 3 lžíce čerstvá řeřicha
1 lžička umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí a karotku nakrouháme na velmi jemné nudličky. Vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, ochutíme solí, umeoctem a jablečným octem a prsty promačkáváme, dokud zelenina nezkřehne a pustí šťávu

  2. Pak salát zakryjeme a uchováme v lednici do druhého dne. Před servírováním přebytečnou tekutinu slijeme a do salátu vmícháme slunečnicový olej a podle chuti řeřichu

  3. Zelný salát s karotkou a řeřichou můžeme podávát jako přílohu k hlavnímu chodu nebo samostatně jako svačinu, je dobrý jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!