Zelný salát s karotkou a řeřichou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 3 - 4 ks karotka 2 - 3 lžíce jablečný ocet 2 lžíce slunečnicový olej 1/2 hlávky bílé zelí 2 - 3 lžíce čerstvá řeřicha 1 lžička umeocet
Postup Zelný salát s karotkou a řeřichou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí a karotku nakrouháme na velmi jemné nudličky. Vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, ochutíme solí, umeoctem a jablečným octem a prsty promačkáváme, dokud zelenina nezkřehne a pustí šťávu
Pak salát zakryjeme a uchováme v lednici do druhého dne. Před servírováním přebytečnou tekutinu slijeme a do salátu vmícháme slunečnicový olej a podle chuti řeřichu
Zelný salát s karotkou a řeřichou můžeme podávát jako přílohu k hlavnímu chodu nebo samostatně jako svačinu, je dobrý jen tak na chuť.