Bramborákový kynutý koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
10 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
150 ml mléko
sádlo
15 g droždí
200 g hladká mouka
mletý černý pepř
300 g vařené brambory ve slupce
100 g vepřové škvarky
700 g syrové brambory
1 lžíce sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Menší část brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vepřové škvarky usekáme na menší kousky a oloupaný česnek prolisujeme. Ze dvou lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek

  2. Vařené a syrové brambory promícháme s vejci, přidáme vzešlý kvásek, mouku, zbývající mléko, škvarky a prolisovaný česnek. Vzniklé řidší těsto ochutíme majoránkou, osolíme a opepříme

  3. Zapékací formu, nebo menší pekáček vymažeme sádlem a naplníme bramborákovým těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minut dozlatova

  4. Bramborákový kynutý koláč necháme krátce zchladnout a nakrájíme na porce. Podáváme teplý s čerstvou zeleninou nebo kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!