Vepřová krkovička pečená se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 ks cibule sádlo voda 2 ks bobkový list 500 ml bílý jogurt 1/2 - 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 400 g kysané zelí 100 ml hustá zakysaná smetana 4 plátky vepřová krkovice s kostí
Postup Vepřová krkovička pečená se zelím
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou jogurtové marinády. V míse promícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhanou středně velkou cibulí. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme, zlehka osolíme, opepříme a naložíme přes noc do jogurtové marinády
Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět. Poté přisypeme mletou papriku, vše krátce orestujeme a vmícháme okapané kysané zelí, bobkový list, sůl a 1/2 lžičky cukru
Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, poklademe plátky marinované krkovice, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C přibližně 40 minut doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, vše podle potřeby podlijeme a při vyšší teplotě ještě asi 15 minut dopečeme
Pečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme zelím a podáváme s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Vhodným doplňkem při podávání je zakysaná smetana.