Sojové kostky se zeleninou na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1/4 ks celer tymián 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks bobkový list 200 ml červené víno 1 konzerva rajský protlak 100 g sójové kostky
Postup Sojové kostky se zeleninou na víně
Postup přípravy receptu
-
Sojové kostky uvaříme podle chuti nebo návodu (např. v osoleném zeleninovém vývaru se sojovou omáčkou)
Zatímco se sojové kostky vaří, nakrájíme oloupanou středně velkou cibuli nahrubo, česnek na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu na malé kostky. Mrkev použijeme větší, celer menší. V pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme česnek, promícháme a přidáme kořenovou zeleninu, tymián a bobkový list. Za občasného míchání opékáme
Troubu předehřejeme na 200 °C. Uvařené sojové kostky slijeme a vymačkáme z nich tekutinu. Přendáme je do pekáče, přidáme k nim orestovanou zeleninu a rajský protlak, osolíme a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a vodou. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 - 3 hodiny, až je zelenina měkká. Vždy po 20 - 30 minutách obsah pekáče promícháme, aby se pokrm seshora nepřipalovat
Sojové kostky se zeleninou na víně podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo rýží.