Sojové kostky se zeleninou na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1/4 ks celer
tymián
1 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks bobkový list
200 ml červené víno
1 konzerva rajský protlak
100 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sojové kostky uvaříme podle chuti nebo návodu (např. v osoleném zeleninovém vývaru se sojovou omáčkou)

  2. Zatímco se sojové kostky vaří, nakrájíme oloupanou středně velkou cibuli nahrubo, česnek na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu na malé kostky. Mrkev použijeme větší, celer menší. V pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme česnek, promícháme a přidáme kořenovou zeleninu, tymián a bobkový list. Za občasného míchání opékáme

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Uvařené sojové kostky slijeme a vymačkáme z nich tekutinu. Přendáme je do pekáče, přidáme k nim orestovanou zeleninu a rajský protlak, osolíme a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a vodou. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 - 3 hodiny, až je zelenina měkká. Vždy po 20 - 30 minutách obsah pekáče promícháme, aby se pokrm seshora nepřipalovat

  4. Sojové kostky se zeleninou na víně podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!