Špenátová polévka s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
150 ml smetana
650 ml zeleninový vývar
150 g listový špenát
80 g ovesné vločky
mletý černý pepř
1/2 - 1 lžičky mletá kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Čerstvý špenát očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Na oleji s máslem osmahneme cibulku dozlatova, přidáme špenát a za stálého míchání necháme listy zavadnout. Pak vše osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a kurkumou. Nakonec přidáme ovesné vločky, vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Špenátovou polévku vaříme, dokud ovesné vločky nezměknou a polévku nezahustí na požadovanou konzistenci. Nakonec špenátovou polévku s ovesnými vločkami zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme

  3. Krémovou špenátovou polévku s ovesnými vločkami podáváme teplou a můžeme ji servírovat se strouhaným sýrem, krutony i zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!