Brambory zapékané v remosce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1500 g brambory
2-3 lžíce mléko
250 ml zakysaná smetana
máslo na vymaštění
mletý kmín
mletý černý pepř
250 g libová anglická slanina
1 balíček bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme

  2. Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova

  3. Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!