Brambory zapékané v remosce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1500 g brambory 2-3 lžíce mléko 250 ml zakysaná smetana máslo na vymaštění mletý kmín mletý černý pepř 250 g libová anglická slanina 1 balíček bílý chřest
Postup Brambory zapékané v remosce
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme
Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova
Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.