Salát s melounem a krabím masem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 4 lžičky petrželka petrželka 1 ks šalotka 5 lžic majonéza light 4 lžičky limetková šťáva 2 hlávky čekanka radicchio kajenský pepř 350 g krabí maso 60 g bílý jogurt light 4 lžičky olivový olej extra virgin 1 ks meloun kantalup
Postup Salát s melounem a krabím masem
Postup přípravy receptu
-
Krabí maso prohlédneme, zda v něm nejsou zbytky krunýře nebo chrupavek. Snažíme se však udržet je v celku
Nízkotučnou majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou štávu, šalotku, petrželku a kajenský pepř dáme do misky a promícháme. Do směsi pak opatrně vmícháme krabí maso
Meloun rozpůlíme a lžičkou z něj od straníme všechna semena. Dužninu nakrájíme na tenké plátky. Z plátků odřízneme tuhou slupku
Čekanky radicchio rozebereme na listy a upravíme na talíře. Rozdělíme na ně plátky melounu a směs s krabím masem. Salát ozdobíme snítkami petrželky a podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů