Třeboňské kapří hranolky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 10 g sůl 50 g hladká mouka 30 g škrobová moučka 200 ml olej na smažení 1 miska mletý kmín 1 miska mletý zázvor 1 hrst mletá sladká paprika 600 g kapr filet 30 g slaná sojová omáčka
Postup Třeboňské kapří hranolky
Postup přípravy receptu
-
Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky). Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu. V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet. Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky
Smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou
Na webu Třeboňský kapr se můžete podívat i na video s návodem na přípravu kapřích hranolek.