Pivní karbanátky se syrečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 lžíce solamyl
1/2 ks cibule
100 ml pivo
4 lžíce polohrubá mouka
sušené oregano
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso
1 balíček olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Obě mletá masa spojíme, zalijeme pivem a necháme 20 minut odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a oloumoucké tvarůžky jemně nastrouháme

  2. Mleté maso promícháme s vejcem, moukou a solamylem. Přidáme cibuli, česnek a nastrouhané tvarůžky. Vše ochutíme pepřem, oreganem a podle potřeby opatrně dosolíme. Směs zahustíme strouhanou houskou tak, aby vznikla středně hustá hmota, kterou necháme opět asi 20 minut odležet

  3. Z mleté směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které rozložíme na grilovací tácky a na středně vyhřátém grilu zvolna upečeme dozlatova

  4. Pivní karbanátky se syrečky servírujeme se zeleninovým salátem, hořčicí, křenem, kyselými okurkami a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!