Pivní karbanátky se syrečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks vejce strouhanka 1 lžíce solamyl 1/2 ks cibule 100 ml pivo 4 lžíce polohrubá mouka sušené oregano mletý černý pepř 500 g míchané mleté maso 1 balíček olomoucké tvarůžky
Postup Pivní karbanátky se syrečky
Postup přípravy receptu
-
Obě mletá masa spojíme, zalijeme pivem a necháme 20 minut odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a oloumoucké tvarůžky jemně nastrouháme
Mleté maso promícháme s vejcem, moukou a solamylem. Přidáme cibuli, česnek a nastrouhané tvarůžky. Vše ochutíme pepřem, oreganem a podle potřeby opatrně dosolíme. Směs zahustíme strouhanou houskou tak, aby vznikla středně hustá hmota, kterou necháme opět asi 20 minut odležet
Z mleté směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které rozložíme na grilovací tácky a na středně vyhřátém grilu zvolna upečeme dozlatova
Pivní karbanátky se syrečky servírujeme se zeleninovým salátem, hořčicí, křenem, kyselými okurkami a pečivem.