Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 350 ml pivo 140 ml vlažná voda 3 lžičky drcený kmín 1 balíček sušené droždí 150 g žitná chlebová mouka 500 g hladká chlebová mouka
Postup Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu
Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a dále přidáme mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek, vložíme kvasnice a zahrneme moukou. Pokud by těsto lepilo, při prvním signále přidáme trošku mouky. Nyní zapneme program KLASIK, velikost 2, střední pečení a pekárna se postará o zbytek
Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou po vychladnutí podáváme nakrájený k různým pokrmům jako přílohu. Pivní chléb také mažeme a obkládáme podle chuti.