Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
350 ml pivo
140 ml vlažná voda
3 lžičky drcený kmín
1 balíček sušené droždí
150 g žitná chlebová mouka
500 g hladká chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu

  2. Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a dále přidáme mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek, vložíme kvasnice a zahrneme moukou. Pokud by těsto lepilo, při prvním signále přidáme trošku mouky. Nyní zapneme program KLASIK, velikost 2, střední pečení a pekárna se postará o zbytek

  3. Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou po vychladnutí podáváme nakrájený k různým pokrmům jako přílohu. Pivní chléb také mažeme a obkládáme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!