Hrachová kaše s pečenými uzenými žebry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl majoránka 4 porce uzená vepřová žebra 250 g žlutý půlený hrách
Postup Hrachová kaše s pečenými uzenými žebry
Postup přípravy receptu
-
Žebra dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C
Hrách v hrnci zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit. Občas zkontrolujeme, jestli není málo vody, a případně dolijeme vroucí vodou. Přibližně po 3/4 hodině zkusíme, zda je hrách měkký. Pokud je, při promíchání se začíná tvořit kaše. Pokud ne, vaříme, dokud není měkký. Pak důkladně mícháme, čímž vznikne kaše. Hrachovou kaši osolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě krátce povaříme. Krátce před dovařením kaše odklopíme pekáč se žebry a dopečeme je odkrytá
Hrachovou kaši podáváme s pečenými uzenými žebry.