Chřestový salát se zastřeným vejcem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
4 ks vejce
100 g máslo
1 ks ředkvička
2 ks šalotka
20 ml olivový olej
10 ml vinný ocet
10 ml vinný ocet
100 g kořenová zelenina
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
200 g bílý chřest
200 g zelený chřest
Postup Chřestový salát se zastřeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Příprava chřestu
Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě podle velikosti chřestu na skus a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm
Zastřené vejce
V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem přes naběračku zastřené vejce. Vejce vyklepneme do naběračky a ta se pak ponoří do roztočené vroucí vody. Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří 2 minuty
Dresink z přepuštěného másla
V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení. Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na jemné kostičky společně s na jemno nakrájenými šalotkami a česnekem. Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem
Servírování
Chřest přelijeme dresinkem, vejce položíme na talíř vedle a ozdobíme na plátky nakrájenou ředkvičkou
Autor receptu: Petr Hajný
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013