Pravé žloutkové věnečky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 15 dkg máslo 1 lžíce rum 4 lžíce rum 500 ml mléko 250 ml voda 12 dkg cukr krupice 15 dkg cukr moučka 3 ks vanilkový cukr 14 dkg hladká mouka 90 g ztužený pokrmový tuk 2 lžíce horké mléko 2 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Pravé žloutkové věnečky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další
Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout
Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum
Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme
Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.