Pravé tiramisu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 ks vejce
jahody
1 snítka máta
200 g cukr krupice
2 šálky káva
2 balíčky mascarpone
amaretto
mletá skořice
hořké kakao
2 balíčky cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme silnou kávu. Podle chuti ji osladíme a přidáme 1 panáka Amaretta. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Vyšleháme žloutky s cukrem, aby vznikl krém, který nesmí být moc řídký. Vyšleháme bílky, aby vznikl tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme mascarpone, smetanu ke šlehání a poté opatrně přimícháme sníh z bílků. Osobně do tohoto přidávám trochu citronové kůry na provonění

  3. Poté namáčíme cukrářské piškoty do kávy a skládáme do mísy. Spodní vrstva jsou piškoty, další vrstvou je krém a pak opět piškoty. Vrstvíme, než spotřebujeme krém. Poslední je vrstva krému, kterou hojně poprášíme pravým kakaem a malinko skořice

  4. Pravé tiramisu připravujeme předem. Nejlépe večer. Tiramisu dáme vychladit a podáváme druhý den. Pravé tiramisu servírujeme se snítkou máty a pár kousky jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!