Slaný chřestový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
5 g máslo
1 kelímek zakysaná smetana
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
1 svazek bílý chřest
1 balíček sýr Ementaler Naše Bio
275 g čerstvé listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Těsto přeneseme do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a dáme předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, oloupeme si 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku

  2. Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Vaříme po dobu přibližně 10 minut

  3. Na těsto umístíme chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložíme slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč. Na povrch naneseme tenké plátky másla

  4. Tip: Povrch koláče můžeme před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť

  5. Koláč pečeme 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč necháme ve formě zchladnout a podáváme

  6. Slaný chřestový koláč můžeme podávat jako dobrý překrm nebo hlavní chod

  7. Zdroj: Billa


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!