Špízy z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks cibule
vegeta
75 g špek
100 g žampiony
grilovací koření
olivový olej
100 g anglická slanina
0,5 ks červená paprika
sójová omáčka
provensálské koření
0,5 ks žlutá paprika
50 g sušené švestky
mletý černý pepř
250 g vepřová krkovice
1 ks slovácká klobása

Postup přípravy receptu

  1. Špejle namočíme do oleje. Krkovici a zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Maso a špek nakrájíme na kostky, klobásku na kolečka, malé cibulky nakrájíme na šestiny a papriky na čtverečky. Švestky spaříme, osušíme a každou zabalíme do plátku slaniny. Malé žampiony oloupeme a jen rozpůlíme nebo necháme celé, nožky odstraníme. Maso lehce okořeníme vegetou

  2. Na špejle napichujeme suroviny v libovolném pořadí. Připravené špízy okořeníme mletým pepřem, vegetou, grilovacím kořením a můžeme přidat i provensálské koření

  3. Troubu rozehřejeme na 170 °C. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a špízy zprudka orestujeme ze všech stran. Pak špízy rozložíme na plech nebo pekáč, přelijeme vypečeným olejem a přelijeme sójovou omáčkou. Plech se špízy vložíme do trouby a pečeme dozlatova

  4. Špízy z trouby podáváme s provensálskými smetanovými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!