Špízy z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks cibule vegeta 75 g špek 100 g žampiony grilovací koření olivový olej 100 g anglická slanina 0,5 ks červená paprika sójová omáčka provensálské koření 0,5 ks žlutá paprika 50 g sušené švestky mletý černý pepř 250 g vepřová krkovice 1 ks slovácká klobása
Postup Špízy z trouby
Postup přípravy receptu
-
Špejle namočíme do oleje. Krkovici a zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Maso a špek nakrájíme na kostky, klobásku na kolečka, malé cibulky nakrájíme na šestiny a papriky na čtverečky. Švestky spaříme, osušíme a každou zabalíme do plátku slaniny. Malé žampiony oloupeme a jen rozpůlíme nebo necháme celé, nožky odstraníme. Maso lehce okořeníme vegetou
Na špejle napichujeme suroviny v libovolném pořadí. Připravené špízy okořeníme mletým pepřem, vegetou, grilovacím kořením a můžeme přidat i provensálské koření
Troubu rozehřejeme na 170 °C. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a špízy zprudka orestujeme ze všech stran. Pak špízy rozložíme na plech nebo pekáč, přelijeme vypečeným olejem a přelijeme sójovou omáčkou. Plech se špízy vložíme do trouby a pečeme dozlatova
Špízy z trouby podáváme s provensálskými smetanovými brambory.