Uzená krkovice v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks žloutek 175 ml mléko 100 g mouka hladká 2 ks bílky 1 lžíce olivového oleje olej na smažení bramborová kaše 6 plátků vařeného uzeného masa
Postup Uzená krkovice v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Vařené uzené maso bez kosti nakrájíme na plátky asi 1,5 cm vysoké
Příprava nadýchaného těstíčka: (postačí na 6 porcí)
Mouku, mléko, olej, 1 žloutek a sůl vymícháme v hladké těstíčko. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka
Plátky masa v těstíčku namáčíme a smažíme na oleji dozlatova
Podáváme s bramborovou kaší, kysanou okurkou, nebo zeleninovým salátem.