Uzená krkovička v chlebu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr olej sůl smetana 275 ml voda 400 g hladká mouka 2 lžíce čerstvý tymián 1/2 balíčku sušené droždí mletý černý pepř 1 snítka čerstvý rozmarýn 2 lžíce pomerančová marmeláda 1200 g uzená krkovice v celku 1/2 lžičky hořčice se semínky
Postup Uzená krkovička v chlebu
Postup přípravy receptu
-
Uzenou krkovici bez kosti očistíme a uvaříme doměkka. Marmeládu promícháme s hořčicí dohladka
Mezitím si připravíme těsto. Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sušené droždí, usekané bylinky, sůl, cukr a pepř. Vše zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Pak těsto opět řádně prohněteme a rozválíme na plát ve velikosti masa
Uvařenou a okapanou krkovici ze vše stran opečeme na oleji, potřeme směsí pomerančové marmelády s hořčicí, pevně zabalíme do těsta a potřeme smetanou
Takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíru při 190 °C přibližně 30 minut dozlatova. Pak troubu vypneme a plněný chleba necháme ještě asi 10 minut dojít
Vychladlý chleba plněný krkovicí nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Uzená krkovice v chlebu se bude hodit i pro sváteční příležitost.