Uzená kuřata recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g slanina
4 stroužky česnek
2 dl olej
sůl
250 ml zakysaná smetana
2 ks čerstvé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuřata očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu

  3. Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek

  4. Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin

  5. Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!