Sójová čína s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
libeček
oregano
1 lžička olivový olej
sójová omáčka
1 hrnek zelený hrášek
1/2 hrnku sterilovaná paprika
čerstvě mletý pepř
1 balíček sójové nudličky
2 ks jarní cibulka s natí
1 konzerva nakládaná krájená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Sójové nudličky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut. Poté sóju scedíme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Vychladlé sojové nudličky můžeme ještě překrájet na menší kousky

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Sterilovanou kapii scedíme a necháme okapat. Mražený zelený hrášek spaříme vroucí vodou. Cibulku s natí očistíme a nakrájíme

  3. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme cibulku, kterou orestujeme. Pak přidáme sojové nudličky a opět orestujeme. Vlijeme nakládaná krájená rajčata, neměla by být v pokrmu téměř znát. Sójovou čínu necháme asi 5 minut probublávat a současně dochucujeme bylinkami, solí a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme kapii a hrášek, promícháme a 2 - 3 minuty necháváme prohřívat. Výsledkem by měla být sojová čína téměř bez šťávy

  4. Sójovou čínu s rajčaty ihned podáváme, vhodnou přílohou jsou hranolky, rýže a pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!