Jelítko se sójovými boby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
1 ks jablko
1 ks mrkev
petržel
1 ks šalotka
hladká mouka
rostlinný olej
celá skořice
kajenský pepř
mletý černý pepř
400 g sójové lusky
1 ks krvavé jelítko

Postup přípravy receptu

  1. Sójové lusky spaříme ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndáme a zchladíme v ledové vodě

  2. V hrnci rozpustíme máslo, nasekáme k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a necháme zpěnit. Boby vyloupeme z lusků a přidáme do hrnce, necháme krátce povařit

  3. V pánvi na oleji orestujeme nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidáme k bobům

  4. Pánev vrátíme na sporák, zakápneme olejem a pro vůni do ní vhodíme celou skořici. Jelítko nakrájíme na kolečka, lehce obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi

  5. Mezitím nakrájíme asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidáme kousek másla a přihodíme jablko, dochutíme špetkou kajenského a černého pepře

  6. Na talíř dáme porci bobů, na ni položíme kousky jelita a na každý kousek naservírujeme orestovaná jablka

  7. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!