Špízy z vepřové panenky na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
150 ml světlé pivo
50 - 70 g tvrdý sýr
500 g vepřová panenka
mletý černý pepř
bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a podélně nařízneme, tak aby vznikl podélný plát. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Plát z jedné strany potřeme pestem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí potravinové fólie panenku svineme do dlouhého válečku a necháme asi 20 minut odležet v chladu

  2. Ze svinuté naplněné panenky nakrájíme asi 1,5 cm silné špalíčky, které napícháme na grilovací jehly. Takto připravené špízy vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso podléváme pivem a vypečenou šťávou

  3. Špízy z vepřové panenky na pivu podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!