Špízy z vepřové panenky na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 150 ml světlé pivo 50 - 70 g tvrdý sýr 500 g vepřová panenka mletý černý pepř bazalkové pesto
Postup Špízy z vepřové panenky na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a podélně nařízneme, tak aby vznikl podélný plát. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Plát z jedné strany potřeme pestem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí potravinové fólie panenku svineme do dlouhého válečku a necháme asi 20 minut odležet v chladu
Ze svinuté naplněné panenky nakrájíme asi 1,5 cm silné špalíčky, které napícháme na grilovací jehly. Takto připravené špízy vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso podléváme pivem a vypečenou šťávou
Špízy z vepřové panenky na pivu podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.