Smetanový chřestový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 2 ks brambory 750 ml kuřecí vývar mletý bílý pepř 500 g bílý chřest 100 ml smetana ke šlehání 33%
Postup Smetanový chřestový krém
Postup přípravy receptu
-
Ve vývaru uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Chřest oloupeme a spodní asi čtvrtinu odlomíme, bývá dřevnatá. Zbytek nakrájíme a dáme na 10 minut povařit. Hlavičky chřestu schováme k dozdobení, jsou křehké a uvaří se rychle
Polévku rozmixujeme, případně přecedíme, dochutíme solí, pepřem a dozdobíme na másle osmaženými hlavičkami chřestu
Smetanový chřestový krém ihned podáváme na stůl k jídlu
Zdroj: Eklasa.cz