Steak s chřestovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
lískové oříšky
mletý černý pepř
mořská sůl
1 svazek zelený chřest
2 ks hovězí steak
šťáva z granátových jablek

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oškrábeme a odřízneme z něj tvrdou část. Opepříme, osolíme a vložíme na gril

  2. Mezitím si připravíme dresing: lískové oříšky spaříme a oloupeme, potom nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme, přilijeme šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypeme mořskou sůl

  3. Opečený chřest sundáme z grilu, překrojíme ho na menší části, promícháme s dresingem a necháme odležet

  4. Teď si připravíme steak: maso dvakrát za sebou osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na gril. Středně propečené maso vyndáme do mísy, zabalíme do alobalu a necháme chvíli odležet

  5. Hovězí steak na závěr ještě posypeme mořskou solí a podáváme spolu s chřestovým salátem

  6. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!