Chřestový závin s jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 80 g cukr 100 g cukr 100 g máslo žloutek 400 g jahody 1 hrst jahody mletá skořice 500 g listové těsto 100 g hrubá mouka 100 g mleté mandle 1 hrst čerstvá máta 400 g vařený chřest
Postup Chřestový závin s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm kousky vařeného chřestu. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, potom přidáme jahody, namleté mandle a dochutíme cukrem a skořicí
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na dva pláty a rozdělíme na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalíme jako jablečný štrúdl. Zpracujte suroviny na drobenku
Chřestový závin před pečením potřeme žloutkem, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C
Příprava omáčky: nakrájené jahody pomalu a za občasného míchání rozvaříme - bude to trvat asi 20 minut a poté dochutíme mátou, kterou jsme předem nasekali nadrobno
Chřestový závin s jahodami podáváme s domácí šlehačkou a teplou jahodovou omáčkou.