Sladké jáhlové mističky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 ml voda 2 ks banán 1 hrst vlašské ořechy 50 g sušené datle sójová smetana 1 lžička kokosový olej 1 balíček jáhlová směs na dezerty kokosový olej na vymazání
Postup Sladké jáhlové mističky
Postup přípravy receptu
-
Na recept budeme potřebovat jáhlovou směs na dezerty, kterou zakoupíme v prodejnách zdravé výživy. Je to vlastně suchá ochucená směs obsahující jáhly, třtinový cukr, rozinky, kokos a sušenou rostlinnou smetanu
Datle bez pecek spaříme vroucí vodou a společně s banány rozmixujeme na kaši
K jáhlové směsi přimícháme 150 ml vody, přidáme lžičku kokosového oleje a rozmixovanou banánovo-datlovou směs. Nakonec přimícháme nadrcené vlašské ořechy
Směs rozdělíme do olejem vymazaných zapékacích mističek a při 175 °C 30 minut zapékáme
Sladké jáhlové mističky podáváme jako teplý dezert, který doplníme kopečkem sojové smetany.