Sladké jáhlové mističky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 ml voda
2 ks banán
1 hrst vlašské ořechy
50 g sušené datle
sójová smetana
1 lžička kokosový olej
1 balíček jáhlová směs na dezerty
kokosový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na recept budeme potřebovat jáhlovou směs na dezerty, kterou zakoupíme v prodejnách zdravé výživy. Je to vlastně suchá ochucená směs obsahující jáhly, třtinový cukr, rozinky, kokos a sušenou rostlinnou smetanu

  2. Datle bez pecek spaříme vroucí vodou a společně s banány rozmixujeme na kaši

  3. K jáhlové směsi přimícháme 150 ml vody, přidáme lžičku kokosového oleje a rozmixovanou banánovo-datlovou směs. Nakonec přimícháme nadrcené vlašské ořechy

  4. Směs rozdělíme do olejem vymazaných zapékacích mističek a při 175 °C 30 minut zapékáme

  5. Sladké jáhlové mističky podáváme jako teplý dezert, který doplníme kopečkem sojové smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!