Kachní prsa s kaštanovou drobenkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g anglická slanina
300 g jedlé kaštany
mletý černý pepř
3 ks kachní prsa
3 ks tmavý toastový chleba

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kaštanovou drobenku. Jedlé kaštany nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 10 - 13 minut do poloměkka. Musí být akorát na skus, nikoliv příliš měkké. Ještě teplé kaštany oloupeme a odložíme stranou. Slaninu v celku nakrájíme na kostičky, které na pánvi vyškvaříme do křupava a necháme na ubrousku osušit. Na výpeku po slanině opečeme toastový chleba dorůžova a nakrájíme ho na větší kostky. Nyní všechny suroviny vložíme do kuchyňského robotu, opepříme a nasekáme tak, aby vznikla hrubá drobenka, ve které budou patrné kousíčky kaštanů, slaniny i drobky chleba

  2. Kachní prsa očistíme, kůži několikrát nařízneme, opepříme a posypeme hrubou solí. Prsa pečeme na rozpálené suché teflonové pánvi nejdříve kůží dolů a následně i z druhé strany dozlatova. Pak maso přendáme do pekáčku kůží nahoru a v troubě vyhřáté na 200 °C necháme 8 - 12 minut dopéci. Upečená prsa zakryjeme alobalem a necháme mimo troubu asi 5 - 7 minut odpočinout

  3. Kachní prsa nakrájíme přes vlákno na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme kaštanovou drobenkou. Vhodnou přílohou je vařená červená čočka ochucená zelenou petrželkou. Kachní prsa s kaštanovou drobenkou jsou výborná i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!