Naše domácí dalamánky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
450 ml voda
22 g droždí
1 lžička cukr moučka
4 lžíce olivový olej
5 lžic hladká mouka
2 lžíce sezamové semínko
200 g chlebová pšeničná mouka
1 lžíce slunečnicové semínko
100 g celozrnná pšeničná mouka
260 g chlebová žitná mouka
1 lžíce sušená bramborová kaše
1 lžíce lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejdříve všechny přísady tekuté, potom sypké. Pekárnu zapneme na program kynutí

  2. Po vykynutí tvoříme bochánky, které na vrchu nařízneme a necháme kynout ještě tak 30 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky nebo hrubou solí

  3. Domácí dalamánky pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C, v horkovzdušné troubě při 160 °C

  4. Doufám, že vám naše domácí dalamánky budou chutnat, jsou výborné samotné i k polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!