Naše domácí dalamánky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks vejce 450 ml voda 22 g droždí 1 lžička cukr moučka 4 lžíce olivový olej 5 lžic hladká mouka 2 lžíce sezamové semínko 200 g chlebová pšeničná mouka 1 lžíce slunečnicové semínko 100 g celozrnná pšeničná mouka 260 g chlebová žitná mouka 1 lžíce sušená bramborová kaše 1 lžíce lněné semínko
Postup Naše domácí dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejdříve všechny přísady tekuté, potom sypké. Pekárnu zapneme na program kynutí
Po vykynutí tvoříme bochánky, které na vrchu nařízneme a necháme kynout ještě tak 30 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky nebo hrubou solí
Domácí dalamánky pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C, v horkovzdušné troubě při 160 °C
Doufám, že vám naše domácí dalamánky budou chutnat, jsou výborné samotné i k polévce.