Kachní prsa s mangovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 lžíce máslo 40 g mandle 2 ks šalotka 1 ks mango 2 lžíce portské víno 1/4 lžičky mletý zázvor 1 lžíce hnědý cukr mletý černý pepř 2 ks kachní prsa rýžový ocet 1 lžička tmavá sojová omáčka 1/4 lžičky chilli vločky 1 - 2 lžíce omáčka Teriyaki
Postup Kachní prsa s mangovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme, osušíme a kůží na několika místech nařízneme. Vypeckované a oloupané mango nakrájíme na kousíčky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Mandle spaříme, sloupneme a nasekáme na jemné nudličky
Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme na suchou pánev kůží dolů a pečeme dozlatova. Pak maso otočíme, krátce dopečeme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme odpočinout
K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme za stálého míchání zkaramelizovat šalotku s cukrem. Pak přidáme nakrájené mango, přilijeme malé množství vývaru a vína a zvolna dusíme doměkka tak, aby se mango téměř rozvařilo na pyré. Poté směs ochutíme mletým zázvorem, chilli vločkami, sojovou omáčkou a omáčkou Teriyaki. Nakonec vmícháme nasekané mandle a směs krátce povaříme. Mangové pyré podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme rýžovým octem, nebo přisladíme cukrem
Kachní prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky, rozdělíme na porce, obložíme mangovým pyré a podáváme s jasmínovou rýží.