Kachní prsa s mangovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 lžíce máslo
40 g mandle
2 ks šalotka
1 ks mango
2 lžíce portské víno
1/4 lžičky mletý zázvor
1 lžíce hnědý cukr
mletý černý pepř
2 ks kachní prsa
rýžový ocet
1 lžička tmavá sojová omáčka
1/4 lžičky chilli vločky
1 - 2 lžíce omáčka Teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, osušíme a kůží na několika místech nařízneme. Vypeckované a oloupané mango nakrájíme na kousíčky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Mandle spaříme, sloupneme a nasekáme na jemné nudličky

  2. Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme na suchou pánev kůží dolů a pečeme dozlatova. Pak maso otočíme, krátce dopečeme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme odpočinout

  3. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme za stálého míchání zkaramelizovat šalotku s cukrem. Pak přidáme nakrájené mango, přilijeme malé množství vývaru a vína a zvolna dusíme doměkka tak, aby se mango téměř rozvařilo na pyré. Poté směs ochutíme mletým zázvorem, chilli vločkami, sojovou omáčkou a omáčkou Teriyaki. Nakonec vmícháme nasekané mandle a směs krátce povaříme. Mangové pyré podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme rýžovým octem, nebo přisladíme cukrem

  4. Kachní prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky, rozdělíme na porce, obložíme mangovým pyré a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!