Vepřové s hráškem, žampiony a sýrovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 hrnek mléko 1 ks cibule oregano 1 konzerva sterilované žampiony 400 g vepřová kýta 1 konzerva sterilovaný hrášek 150 g tavený sýr gyros koření
Postup Vepřové s hráškem, žampiony a sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Žampiony a hrášek scedíme
Na lžíci oleje osmažíme osolené vepřové s cibulí. Přidáme žampiony a hrášek, podle chuti ochutíme kořením gyros a oreganem. Podléváme a dusíme. Až je maso měkké, přidáme do směsi mléko s taveným sýrem. Vaříme do té doby, až nám omáčka zhoustne. Popřípadě zahustíme moukou
Vepřové s hráškem, žampiony a sýrovou omáčkou podáváme nejlépe s bramboráčky.