Vepřové s hráškem, žampiony a sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 hrnek mléko
1 ks cibule
oregano
1 konzerva sterilované žampiony
400 g vepřová kýta
1 konzerva sterilovaný hrášek
150 g tavený sýr
gyros koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Žampiony a hrášek scedíme

  2. Na lžíci oleje osmažíme osolené vepřové s cibulí. Přidáme žampiony a hrášek, podle chuti ochutíme kořením gyros a oreganem. Podléváme a dusíme. Až je maso měkké, přidáme do směsi mléko s taveným sýrem. Vaříme do té doby, až nám omáčka zhoustne. Popřípadě zahustíme moukou

  3. Vepřové s hráškem, žampiony a sýrovou omáčkou podáváme nejlépe s bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!