Vepřové s adžikou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- brambory 1 ks cibule 2 - 3 lžíce olivový olej 4 plátky vepřová kýta 1/4 l plnotučné mléko čerstvá zelenina 4 lžíce Adžika - směs koření
Postup Vepřové s adžikou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme
Jednotlivé plátky posypeme kořením adžika (jemná směs koření k úpravě masa), vložíme do kastrolku a zakapeme olivovým olejem. Pak je necháme v chladu aspoň půl hodiny uležet
Nahřejeme si v hlubší pánvi s poklicí lžíci oleje. Vložíme připravené plátky masa a opečeme je. Po zatažení maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut opékat, pak znovu otočíme a po chvíli dalšího opékání (kdy je maso téměř měkké) přidáme plnotučné mléko. Po chvíli pečení pod poklicí bude maso měkké a získá jemnou chuť
Mezitím si doměkka uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky. Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme
Plátky vepřového masa s adžikou posypeme jemně nakrájenou cibulkou a podáváme je s vařenými brambory, které přeléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme připravenou čerstvou zeleninou.