Zapékaná jasmínová rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1,5 hrnek voda 100 g niva 1 balíček hermelín rozpuštěné máslo 1/2 konzervy sterilovaný hrášek 1 hrnek jasmínová rýže koření na rýži
Postup Zapékaná jasmínová rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži propereme ve studené vodě, dáme ji do hrnce, zalijeme vodou a přidáme trochu soli. Přikryjeme pokličku a vaříme asi 20 minut, dokud není voda v rýži nasáklá a rýže měkká. Odstavíme a necháme trochu vychladnout
Mezitím menší a nižší zapékací misku vymažeme máslem. Nivu a hermelín nastrouháme na hrubém struhadle
Polovinu rýže dáme na dno zapékací mísy, posypeme kořením na rýži, hráškem s trochou nálevu, posypeme nivou i hermelínem. Zakryjeme opět rýží, kterou navrch posypeme kořením na rýži a zlehka potřeme máslem
Troubu předehřejeme na 200 °C a zapékáme asi 30 minut, dokud není rýže zlatavá
Zapékanou jasmínovou rýži podáváme jako hlavní chod třeba se zeleninovým salátem. Chutná teplá i studená.