Vepřové s čínskou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička solamyl
1 dl voda
1 lžíce koření na čínu
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce olivový olej
1/2 kg vepřová kýta
350 g čínská zelenina
3 - 4 lžíce worcersterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu odblaníme, omyjeme vodou a osušíme. Maso nakrájíme na menší proužky

  2. Na hlubší pánvi si ohřejeme olivový olej a připravené maso na něj vsypeme. Orestujeme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, směs koření na grilování s kořením na čínu a zakapeme worcesterovou omáčkou. Promícháme a necháme pod pokličkou prohřát

  3. Abychom měli více omáčky, rozmícháme si solamyl se studenou vodou a vlijeme k masu. Krátce povaříme

  4. Maso je brzy měkké, proto přidáme i mraženou čínskou zeleninu a po promíchání opět prohřejeme

  5. Vepřové maso s čínskou zeleninou podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!