Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 200 ml voda 1 lžíce kečup 15 listů čerstvá bazalka 500 ml smetana na vaření 3 ks kuřecí prsní řízek 2 lžíce jizerka
Postup Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Bazalku opláchneme, poté ji ručně natrháme nadrobno. Nebo můžeme použít mramorový či jiný nekovový hmoždíř a bazalku rozmělnit
Na malém množství másla zpěníme cibuli, přidáme nudličky kuřecího masa a opečeme. Podle chuti osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka
Smetanu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné rozmícháme jizerku a přilijeme k masu. Důkladně provaříme. Ve druhé polovině rozmícháme kečup s hořčicí a asi 5 minut před koncem vaření přilijeme na pánev, přidáme čerstvou bazalku a dobře promícháme
Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou chutná výtečně s bezlepkovými těstovinami.