Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
200 ml voda
1 lžíce kečup
15 listů čerstvá bazalka
500 ml smetana na vaření
3 ks kuřecí prsní řízek
2 lžíce jizerka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Bazalku opláchneme, poté ji ručně natrháme nadrobno. Nebo můžeme použít mramorový či jiný nekovový hmoždíř a bazalku rozmělnit

  2. Na malém množství másla zpěníme cibuli, přidáme nudličky kuřecího masa a opečeme. Podle chuti osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka

  3. Smetanu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné rozmícháme jizerku a přilijeme k masu. Důkladně provaříme. Ve druhé polovině rozmícháme kečup s hořčicí a asi 5 minut před koncem vaření přilijeme na pánev, přidáme čerstvou bazalku a dobře promícháme

  4. Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou chutná výtečně s bezlepkovými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!