Zeleninová polévka s červenou řepou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr 3 stroužky česnek sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření olivový olej 1 l zeleninový vývar 3 ks červená řepa 1 lžička mletá sladká paprika 5 kuliček celý černý pepř sušený česnek 1 plechovka rajčata ve vlastní šťávě 1/2 lžičky umeocet
Postup Zeleninová polévka s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
V hrnci nasucho necháme "zavadnout" cibuli s česnekem. Pak vmícháme nastrouhanou řepu, vše krátce za stálého míchání podusíme a zalijeme vývarem. Pak přidáme brambory, kuličky černého pepře a nového koření, bobkový list, sladkou mletou papriku, vše osolíme a přivedeme k varu. Asi po 10 minutách varu přidáme do vývaru nakládaná rajčata i s nálevem. Polévku vaříme velmi zvolna, dokud nebude veškerá zelenina měkká. Nakonec zeleninovou polévku podle potřeby okyselíme umeoctem, přisladíme cukrem a zjemníme několika kapkami oleje
Zeleninovou polévku s červenou řepou podáváme s netučným jogurtem a pečivem.