Zeleninová polévka s červenou řepou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
olivový olej
1 l zeleninový vývar
3 ks červená řepa
1 lžička mletá sladká paprika
5 kuliček celý černý pepř
sušený česnek
1 plechovka rajčata ve vlastní šťávě
1/2 lžičky umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. V hrnci nasucho necháme "zavadnout" cibuli s česnekem. Pak vmícháme nastrouhanou řepu, vše krátce za stálého míchání podusíme a zalijeme vývarem. Pak přidáme brambory, kuličky černého pepře a nového koření, bobkový list, sladkou mletou papriku, vše osolíme a přivedeme k varu. Asi po 10 minutách varu přidáme do vývaru nakládaná rajčata i s nálevem. Polévku vaříme velmi zvolna, dokud nebude veškerá zelenina měkká. Nakonec zeleninovou polévku podle potřeby okyselíme umeoctem, přisladíme cukrem a zjemníme několika kapkami oleje

  3. Zeleninovou polévku s červenou řepou podáváme s netučným jogurtem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!