Rybí hrachová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g máslo 50 g cibule 50 g celer 50 g pórek 100 g kapusta 1 špetka pepř zelená petrželka 200 g loupaný hrách 80 g chléb nebo žemle tuk na osmažení žemle 300 g vnitřnosti a hlavy z kapra
Postup Rybí hrachová polévka
Postup přípravy receptu
-
Vnitřnosti a hlavy z kapra uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky
Loupaný hrách uvaříme a prolisujeme přes síto
Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel a pórek
Do orestované zeleniny přidáme část rybího vývaru, vložíme jemně nakrájenou kapustu a podusíme
Podušenou zeleninu dolijeme zbylým vývarem, zahustíme prolisovaným hrachem a přidáme na kostičky nakrájené maso z kapra
Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni povaříme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily lahodnou chuť
Před podáváním polévky ještě na tuku lehce osmahneme chleba nebo žemli a servírujeme.