Rybí hrachová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
50 g cibule
50 g celer
50 g pórek
100 g kapusta
1 špetka pepř
zelená petrželka
200 g loupaný hrách
80 g chléb nebo žemle
tuk na osmažení žemle
300 g vnitřnosti a hlavy z kapra

Postup přípravy receptu

  1. Vnitřnosti a hlavy z kapra uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky

  2. Loupaný hrách uvaříme a prolisujeme přes síto

  3. Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel a pórek

  4. Do orestované zeleniny přidáme část rybího vývaru, vložíme jemně nakrájenou kapustu a podusíme

  5. Podušenou zeleninu dolijeme zbylým vývarem, zahustíme prolisovaným hrachem a přidáme na kostičky nakrájené maso z kapra

  6. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni povaříme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily lahodnou chuť

  7. Před podáváním polévky ještě na tuku lehce osmahneme chleba nebo žemli a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!