Čokoládový chlebíček z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 2 lžíce kakao 200 ml mléko 1 lžička prášek do pečiva 100 g čokoláda na vaření 200 g cukr moučka 220 g hladká mouka
Postup Čokoládový chlebíček z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu opatrně rozehřejeme v mléce, přidáme máslo a vychladíme. Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v těsto
Těsto nalijeme do pečící nádoby domácí pekárny, nezapomeneme vyjmout hnětací lopatku
Přístroj nastavíme podle druhu pekárny a zapneme na program "pečení"
Po upečení čokoládový chlebíček zkontrolujeme špejlí a podle potřeby znovu program zapneme. Já pekla 1 hodinu a 20 minut, aby byl chlebíček propečený i uprostřed
Čokoládový chlebíček z domácí pekárny necháme vychladnout, vyklopíme a rozkrájíme na plátky
Komu by se zdál čokoládový chlebíček příliš suchý, může si ho mazat libovolným krémem, oříškovou pomazánkou apod.