Čokoládový dezert s jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g cukr jahody mandle 100 g hořká čokoláda 1 lžička citronová kůra 400 ml smetana ke šlehání 200 ml bílé suché víno 2 špetky drcený rozmarýn
Postup Čokoládový dezert s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme
Víno zahříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vmícháme citronovou kůru, zalijeme smetanou na šlehání a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme čokoládu a drcený rozmarýn. Čokoládovo-smetanovou směs necháme velice pozvolna vařit asi 25 minut
Na dno vypláchnutých skleniček nebo mističek vložíme jahodu, zalijeme tekutým krémem a vychladlé necháme přes noc ztuhnout v lednici
Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a spařenými nebo praženými mandlemi. Ke zdobení můžeme použít šlehačku a lístek máty. Podáváme jako dezert ke kávě.