Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks červená chilli paprička 6 lžic extra panenský olivový olej 500 g Barilla Spaghetti č. 5 800 g konzervovaná drcenená rajčata bez nálevu 3 lžíce kapary ve slaném nálevu 85 g Gaeta vypeckované olivy 10 snítek čerstvá italská petrželka 6 ks ančoviček naložených v olivovém oleji
Postup Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ve střední soté pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte scezená rajčata a duste po dobu 10 minut. Přidejte kapary, chilli papričky a olivy, vařte další 2 minuty
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte hrubou mořskou solí podle potřeby
Petrželku nesekejte na jemno a ančovičky pokrájejte na malé kousky. Přidejte vše do omáčky, dobře promíchejte a vařte po dobu dalších 2 minut. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Špagety uvařte podle návodu
Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky. Jemně vše promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou
Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou servírujte na talíře a ozdobte sekanou petrželkou
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii
Pro více informací navštivte www.barilla.cz