Vepřové kostky na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 hrst pórek
1 lžička slunečnicový olej
3 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce sójová omáčka
1 konzerva sterilované žampiony
600 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, sójovou omáčkou, hořčicí, utřeným česnekem a paprikou a necháme minimálně 1 hodinu odležet

  2. Konzervu se žampiony slijeme. Žampiony orestujeme na trošce oleje, přidáme maso i s marinádou a dusíme ve vlastní šťávě do změknutí. Nakonec přisypeme nakrájený pórek a již jen prohřejeme

  3. Vepřové kostky na hořčici podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!